Couscous met lente-uitjes, sesamboontjes en lamskoteletjes met tomaten-muntsaus

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de bonen schoon en kook ze in kokend water in 10-15 minuten gaar. Afgieten. Voeg 1 eetlepel sesamzaad en een Knorr Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten en schep het erdoor.
  2. Pel ondertussen de knoflook. Knijp de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de tomaten in kleine stukjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan en bak hierin de lente-ui en 1 theelepel knoflook gedurende 1 minuut. Voeg een Knorr Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten en schep het erdoor. Schep de helft van het uienmengsel uit de pan en houd het apart voor de couscous.
  4. Roer de stukjes tomaat door het lente-uienmengsel in de pan. Laat de saus op een matig vuur gedurende 10 minuten pruttelen. Geregeld roeren. Voeg peper naar smaak en 1 eetlepel munt toe.
  5. Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rest van het lente-uienmengsel erdoor.
  6. Kruid de lamskoteletjes met wat peper, wat zout, de rest van de knoflook, het sesamzaad en de munt. Bestrijk ze met wat olie. Grill de koteletjes in een hete grillpan in ca. 3 minuten aan elke kantbruin, ze zijn dan rosé van binnen.
  7. Verdeel de couscous over 4 warme borden, schep de boontjes ernaast, leg de koteletjes erbij en schep er wat saus over. Geef de rest van de saus erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?