Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Couscous met kip en merguez

Een Marokkaanse couscous maken? Met dit couscous recept met lekker veel groenten, kip en merguez worstjes zet je een heerlijke couscous op tafel waar groot en klein van zullen genieten. Grof gesneden groenten, kruidige lams-merguez en sappige kip zorgen samen voor een feestelijke maaltijd op tafel. Harissa en ras el hanout geven dat typisch Marokkaanse smaakje aan de couscous.

Couscous met kip en merguez is een klassieke manier om couscous te bereiden. Deze combinatie van vlees en groenten geeft je gerecht een geweldige smaak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Voorbereiding20 min
  • Moeilijkheidgemiddelde moeilijkheid
  • Porties4 porties
gemiddeld
stoven
braden
hoofdgerecht
recipe image Couscous met kip en merguez
  • 50 g Solo margarine
  • 4 drumsticks
  • 3 uien
  • 2 rode paprika's
  • 4 wortels
  • 2 kleine courgettes
  • 2 rapen
  • 1 aubergine
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • ½ eetlepel komijnpoeder
  • ½ eetlepel harissa kruidenmix
  • 200 g gekookte kikkererwten (uit pot, met het vocht)
  • 200 g couscous (middelgrote korrel)
  • 8 merguez worstjes (lamsvlees)
  1. Verwarm een klontje Solo Bakken en Braden in een grote pan. Bak de kip rondom aan, temper het vuur en laat de kip zachtjes braden. Snijd intussen de groenten in grote stukken.
  2. Neem de kip uit de pan. Giet het vet uit de pan zonder de pan af te wassen om zo het vleessap te bewaren. Verhit een beetje Solo in de pan en fruit de uien goudgeel aan. Voeg de ras el hanout , de komijn en de harissa toe en laat 1 minuut koken.
  3. Voeg de rest van de groenten toe. Meng alles goed en voeg nog 1 liter warm water toe. Voeg zout naar smaak en de kip toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten met vocht toe.
  4. Spoel intussen de couscous zorgvuldig met heet water. Neem na 20 minuten kooktijd van het vlees een deel bouillon uit de pan en zeef de bouillon alvorens over de couscous te schenken (½ volume bouillon voor een volume couscous).
  5. Verhit gelijktijdig Solo margarine in een koekenpan en bak de merguez-worstjes rond om bruin en gaar.
  6. Serveer de couscous met de kip en de merquez.
Je kunt ook harissapasta uit een blikje of tube gebruiken. Neem dan ½ -1 eetlepel harissa.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.