couscous met groenten van het seizoen

Zin in een zomerse couscous met seizoensgroenten? Met dit recept krijg je precies wat je wil: een lekkere combinatie van verschillende smaken.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. voor de semoline;300 gram griesmeel,70 gram solo,3glazen water; voor de groentebouilon;2 wortelen,100 gram koolraap,1 prei,1 courgette,1 laurierblaadje,1 takje tijm,gember,peterselie en koriander; voor de uiencompote;150 gram ui,50 gram rozijnen,2 el honing,1 tl kaneelpoeder; meng het griesmeel met het water in een schaal en kneed het tot een deeg. breng de groentebouillon aan de kook in een couscouspan en voeg het griesmeel toe in de bovenste schaal(keskes),zodra de bouillon begint te koken. laat het doorkoken totdat er stoom uit de griesmeelkorrels komt. haal het griesmeel eruit en laat afkoelen. kneed eenderde van de solo erdoorheen en voeg een beetje water toe. herhaal het proces van het griesmeel opwarmen en solo erdoor kneden nog tweemaal. snij de pompoen,courgette,wortel en koolraap in reepjes. laat ze even koken en houd ze apart. snij de aubergines in stukjes,bak ze in een koekenpan met olie en haal ze eruit zodra ze bruin zijn,leg ze daarna op absorberend keukenpapier. bak voor de uiencompote de gesneden ui in een koekenpan met olie. als het bruin wordt,de kaneel,honing en rozijnen toevoegen. laat koken op laag vuur totdat de compote karameliseert. leg de semolina in het midden van het bord en de groente eromheen. leg de aubergineblokjes erbij en maak het af met een eetlepel uiencompote erbovenop.

Tip

Couscous heeft een heel neutrale smaak. Aarzel dus niet om extra kruiden toe te voegen aan je couscous met seizoensgroenten, voor nog meer pit.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?