Courgettetaartje met geitenkaas

3 (3)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de gewassen courgette in kleine blokjes.
  2. Bestrooi met zout en zet apart.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  4. Kuis de tomaat, leg even in kokend water, ontvel en snij hem zonder zaadjes in kleine blokjes.
  5. Pel de teentjes knoflook en hak fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Vet de taartvormpjes licht in met Solo. Dep de courgetteblokjes droog.
  8. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook en ½ eetlepel rozemarijn en tijm er 2 minuten in. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor en maal er peper over.
  9. Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  10. Schep het courgettemengsel erin en leg de geitenkaas en de rest van de kruiden erop.
  11. Bak de taartjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Garneer met fijne veldsla en kerstomaatjes.


Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door moizemieke op 19 januari 2014 om 15u22

Omdat wij vegaist zijn gebruik ik hier vegankaas en vervang de vleestomaten door gewone tomaten :-)

Gepost door moizemieke op 19 januari 2014 om 15u23

ik bedoel veganist

Hoeveel sterren geef jij dit recept?