Altijd weten wat je gaat eten?
Courgettesoep
Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 50 gr rijst
- 1 liter kippebouillon
- 2 grofgeraspte courgettes
- Zout
- Peper
- 1 eidooier
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Bereiding:
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten
- Voeg de rijst toe en bak deze even mee
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
- Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep nog ca. 15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is
- Maak de soep op smaak met wat zout en peper
- Neem de pan soep van de hittebron af en roer er de eidooier door
- Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door gmx op 12 december 2010 om 18u02
weeral wat bijgeleerd se, goeie tip !
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?