Courgettesoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de courgette, snij de uiteinden af en snij ze verder in stukken.
  2. Pel de halve ui en snij in plakken, pel de knoflook.
  3. Kook de courgette samen met de ui en 1 teentje knoflook gaar in 1/2 liter groentebouillon, kruiden met pezo.
  4. Snij ondertussen de aubergine in blokjes, verhit een scheut olijfolie in een braadpan.
  5. Bak de aubergineblokjes samen met een teentje knoflook in de hete olie, bestrooi met gehakte peterselie en kruiden met pezo.
  6. Snij de sneden witbrood in blokjes en bak deze krokant in wat solo.
  7. Zodra de courgettes gaar zijn pureert u ze tot een romige soep, warm terug op en kruid af met pezo en een scheutje melk of room.
  8. Serveer de soep in warme soepkommen en garneer met de broodcroutons en aubergineblokjes, bestrooi met gescheurde basilicumblaadjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?