Altijd weten wat je gaat eten?
courgettesoep met verse basilicum
Bereidingswijze
- Courgettesoep:
- - Was en snijd de courgettes in blokjes van circa 2 1/2 cm.
- - Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan, zet de courgettes
- en 2 teentjes knoflook aan
- (belangrijk: knoflook mag absoluut niet bruin worden)
- - Laat het geheel 20 minuten garen met 2,5 dl kippenbouillon
- en pureer daarna met de staafmixer.
- - Voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep op smaak
- met zout en peper.
- Pesto:
- - Hak de basilicum en peterselie grof en pureer deze samen
- met de resterende olijfolie en knoflook in een hoge
- maatbeker.
- - Bruneer de pijnboompitten in een bakpan.
- - Snijd ondertussen het stokbrood in dunne plakjes en smeer
- deze in met olijfolie. Verwarm de oven voor tot 200 graden en
- laat de plakjes cabatta circa 6 minuten in de oven roosteren.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?