Recept 55***** (2 stemmen)

Courgettesoep met boursin

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

VEGETARISCH VARIËREN

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter met de olijfolie in een pan en smoor de uien licht zo'n minuut of 5 . Voeg de knoflook en de kleingesneden courgette toe en smoor gedurende een 7 minuten.
  2. Voeg het water, de bouillonblokken de aardappelen en de scheut witte wijn toe .Laat dit geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de soep en laat er dan de boursin in smelten. Warm het geheel nog even goed door. Serveer in kommen of op borden en strooi er gesnipperde bieslook over.

Bron: Recept en foto Love to Cook

Tip

Liever niet vegetarisch , gebruik dan kippenbouillonblokken. Wil je een deel van de soep invriezen, voeg dan later na het ontdooien pas wat boursin toe.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 02 januari 2017 om 20u36

DE 2 meisjes van 6 en de jongetjes van 3 hebben deze soep van oma eer aan gedaan. Een lust voor het oog om ze zo te zien smullen. En de knapper bolletjes erin maken er een feestje van.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?