Ingrediënten voor 8 personen
- 2 kruimige aardappelen in stukken
- 3 grote courgettes ongeschild in blokjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 flinke tenen knoflook geperst
- 100 gr boursin
- 1 scheut droge witte wijn
- peper uit de molen
- 4 groente bouillonblokken
- ruim 1,5 liter water
- 1 klont boter en 1 el olijfolie
- gesnipperde bieslook
Bereidingswijze
- Smelt de boter met de olijfolie in een pan en smoor de uien licht zo'n minuut of 5 . Voeg de knoflook en de kleingesneden courgette toe en smoor gedurende een 7 minuten.
- Voeg het water, de bouillonblokken de aardappelen en de scheut witte wijn toe .Laat dit geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep en laat er dan de boursin in smelten. Warm het geheel nog even goed door. Serveer in kommen of op borden en strooi er gesnipperde bieslook over.
Tip
Liever niet vegetarisch , gebruik dan kippenbouillonblokken. Wil je een deel van de soep invriezen, voeg dan later na het ontdooien pas wat boursin toe.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 02 januari 2017 om 21u36
DE 2 meisjes van 6 en de jongetjes van 3 hebben deze soep van oma eer aan gedaan. Een lust voor het oog om ze zo te zien smullen. En de knapper bolletjes erin maken er een feestje van.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?