Courgettes met gehakt

3 (3)
50 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd elke courgette in 3 stukken. Hol ze met een appelboor uit.
  2. Breng water aan de kook, voeg de courgettes toe en kook ze 2 minuten. Laat de stukken uitlekken en uitdampen.
  3. Meng het gehakt met peper, zout, ei en paneermeel. Vul hiermee de stukken courgette ruim en zet ze in de ovenschaal. Breng de gepureerde tomaten op smaak met Italiaanse kruiden.
  4. Pel het teentje knoflook en pers het boven de tomatensaus en schenk deze rond de courgettestukken. Bak het gerecht 25 à 30 minuten in het midden van de oven. Voeg na ongeveer 15 minuten de kerstomaten toe.
  5. Lekker met risotto:
  6. Schep de rijstkorrels op laag vuur een minuut om in een kneepje vloeibare margarine, tot ze glazig worden. De rijst mag niet bruin bakken.
  7. Voeg een lepel bouillon toe en blijf roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst. Voeg dan pas een nieuwe lepel toe en ga zo door tot de bouillon op is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
  8. Proef de rijst en voeg wat water toe als deze nog niet helemaal gaar is. Schep er vlak voor het serveren de verse kruiden door.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?