courgettekoekjes (met tomaat)

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de schoongemaakte courgetten met een grove rasp.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Schep de courgetten en de ui in een propere handdoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de groenten.
  4. Doe alles in een kom en meng de kaas, bloem, peterselie en kruidenpaneermeel erdoor.
  5. Breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout en 1 eitje erdoor.
  6. Verhit een laagje olie in een hapjespan en schep er bergjes van het courgettemengsel in.
  7. Druk de hoopjes wat plat met de bolle kant van een lepel.
  8. Bak de koekjes 2 à 3 minuutjes goudbruin en gaar.
  9. Laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Smakelijk!
  11. TIP: Ook lekker met blokjes verse tomaten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?