Courgettecake met limoen en gember

8 (8)
90 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 180°C. Vet een springvorm met 25 cm doorsnee in met wat Solo en bestuif met bloem.
  2. Klop de eieren in een keukenrobot op met de suiker, limoenschil en gember gedurende 10 minuten. Meng ondertussen de bloem met het zout en het bakpoeder. Giet de olie bij de eieren, terwijl de keukenrobot blijft draaien. Roer de courgettes en vervolgens de bloem door de eieren.
  3. Doe het deeg in de bakvorm en bak de cake gaar gedurende 45 tot 60 minuten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Bloem_1 op 02 maart 2011 om 18u48

De courgette eerst goed droog maken anders stijgt de cake niet. Maar hij is wel heel lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?