Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Snijd de courgette in korte smalle reepjes. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de uien en courgette 3 min., geregeld roeren. Voeg de suiker toe en bak nog 2 min.
  4. Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water, de Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep 15 min. Schep er 4 eetlepels van de uien en courgette uit.
  5. Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg de apart gehouden uien en courgette weer aan de soep toe.
  6. Klop de verse roomkaas - met een lepel- los met de peper.
  7. Bereiding
  8. Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen. Strooi de knapperbolletjes erover en schep in elke kop een lepel verse kaas. Of schep de roomkaas op soeplepels en leg die op de soepkoppen.
  9. Bron: Knorr.be

Tip

Het is ook heel gemakkelijk en lekker om kant en klare soep zoals Knorr Sensations Courgette en smeltkaas als tussengerecht te serveren.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 31 december 2012 om 11u27

Dank je wel voor de vraag Mieke. Het zijn krokante bolletjes kant en klaar te koop als garnituur. Kan je ze niet vinden dan kan je ze vervangen door croutons.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?