Recept 35*** (6 stemmen)

Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soep

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in korte smalle reepjes. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de uien en courgette 3 min., geregeld roeren. Voeg de suiker toe en bak nog 2 min.
  3. Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water, de Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep 15 min. Schep er 4 eetlepels van de uien en courgette uit.
  4. Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg de apart gehouden uien en courgette weer aan de soep toe.
  5. Klop de verse roomkaas - met een lepel- los met de peper.
  6. Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen. Strooi de knapperbolletjes erover en schep in elke kop een lepel verse kaas. Of schep de roomkaas op soeplepels en leg die op de soepkoppen.
  7. Bron: Knorr.be
Tip

Het is ook heel gemakkelijk en lekker om kant en klare soep zoals Knorr Sensations Courgette en smeltkaas als tussengerecht te serveren.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door oliviersaenen op 17 december 2014 om 16u53

Leuk recept, ik ga het vanavond alvast eens proberen (ben een grote courgette fan!) Op mijn blog heb ik er eentje met pompoensoep. http://www.sterkgezond.com/pompoensoep-voor-in-de-herfst-en-winter/

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?