Courgette rolletje met zalm of met cocktailgarnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Alvast een voorproefje van dit hapje, dat ik misschien ook met de jaarwisseling ga maken.Was de courgette en droog met keukenpapier. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte dunne plakjes van de courgette en dep ze droog. Besmeer één helft van de plakken courgette met roomkaas en draai er een beetje peper en zout over. ( Het zout achterwege laten bij de plakjes, die je met zalm gaat beleggen wordt te zout)
  2. Beleg een aantal plakjes courgette met zalm en gesnipperde geroosterde paprikablokjes . Leg aan de zijkant enkele blaadjes peterselie en rol ze zo strak mogelijk op en zet ze met een prikker vast.
  3. De plakjes die gevuld worden met de garnalen geef je dezelfde behandeling maar voeg hier wel zout toe. Leg aan de zijkant 1-2-of 3 garnalen en wat peterselieblaadjes. Rol weer strak op en zet vast met een prikker.
  4. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Klop een dressing van het sap, de rasp en de honing. Druppel de dressing over de hapjes.

Tip

Deze hapjes kun je ook met komkommer maken. variatie met ham, boursin, verse paprikablokjes enz

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 16 december 2015 om 20u15

Heerlijk eenvoudig fris hapje, dat veel variatie mogelijkheden biedt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?