Courgette frittata met gebakken aardappelblokjes en salade

7 (7)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Was de aardappels en snijd ze in heel kleine stukjes. Verwarm de Becel Original in een grote koekenpan en bak de aardappel 15 minuten. Geregeld omscheppen. Snijd ondertussen de courgette en paprika in reepjes. Pel en snipper de ui. Voeg courgette, 3/4 van de paprika en 3/4 van de ui nadat de aardappelen 10 minuten zijn gebakken aan de pan toe en bak ze de laatste 5 minuten mee.
  2. Hak ondertussen de Italiaanse kruiden grof. Klop de eieren los met de paprikapoeder, vers gemalen peper naar smaak en de helft van de kruiden. Verdeel het aardappelmengsel en de losgeklopte eieren over het bakblik. Bak in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten tot de frittata lichtbruin en gestold is. Even laten staan.
  3. Was en droog de sla en meng in een grote schaal met Becel Dressing, de rest van de paprika, de rest van de ui en de rest van de kruiden. Snijd de frittata in stukken, leg ze op grote borden en serveer met de salade met yoghurt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Anvandevelde25 op 19 januari 2017 om 07u15

Courgette is niet de juiste groente om frittata mee te maken, het gerecht was heel liquide door de vochtigheid van de courgette. Geen aanrader.

Gepost door Solo op 24 januari 2017 om 10u59

Dag An, bedankt voor jouw feedback! Deze wordt sterk geapprecieerd :) Om het gerecht minder waterig te maken, kan je de courgettes vooraf in plakken snijden en rijkelijk bestrooien met keukenzout. Deze laat je dan een halfuurtje staan, afgedekt met plasticfolie. Het zout zal het overtollige water aan de courgette onttrekken. Daarna spoel je het zout onder de kraan af en dep je de courgettes droog met keukenpapier. Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?