Recept 45**** (1 stem)

Courgette frites uit de oven met tomatendip een aparte amuse.

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de tomatendip in een blender en maak hier een glad mengsel van.
  2. Doe dit mengsel vervolgens in een steelpannetje en laat deze gedurende 3 tot 5 minuten sudderen totdat deze geheel verwarmd is.
  3. Zet de dip vervolgens in de koelkast om af te koelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  5. Meng in een middelgrote kom de broodkruimels met de ¼ theelepel peper en de ½ theelepel zout. In een tweede kom het bloem en in een derde de geklopte eieren.
  6. Dip de courgette frites eerst in het bloem, vervolgens in de geklopte eieren en rol ze vervolgens door de broodkruimels. Leg de bedekte courgette frites op een bakplaat met bakpapier en zet deze vervolgens gedurende 20 minuten in de oven. Laat de frites iets afkoelen voordat je deze met de tomatendip serveert.
  7. Je kunt eventueel van bakpapier "friteszakjes " vouwen en deze met de "courgettepatatjes "vullen voor elke gast.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door MakeMo op 06 december 2012 om 18u53

Dank voor de tip voor de frietzakjes ,was er al een tijdje naar op zoek en je ziet het kan zo simpel . Groetjes Marleen

Gepost door Love to Cook op 06 december 2012 om 19u43

Hallo marleen, Was je op zoek naar een dergelijk recept of puntzakjes? Ik denk, dat je van een stukje bakpapier van ca 10x 10 cm of ca 13 x 13 cm een leuk zakje kunt vouwen.Afhankelijk van het aantal "frietjes", dat je in het zakje wilt serveren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie