Recept 05 (0 stemmen)

Courgette blini’s met kruidencrème

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en rasp de courgettes. Meng de geraspte courgette met een snuifje zout en laat uitlekken in een zeef.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  4. Hak de tuinkruiden fijn en meng deze met de crème fraîche. Breng de kruidencrème op smaak met zout en eventueel verse peper.
  5. Mix een glad beslag van de bloem, eieren, het bouillonketeltje en 2 dl water. Druk het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte courgette en meng de geraspte courgette met de knoflook door het beslag.
  6. Verhit 2 el vloeibare margarine in een pan en schep 4 hoopjes beslag in de pan. Bak de blini’s tot ze net droog zijn, draai ze nog even om tot de onderkant gekleurd is.
  7. Houd de blini’s warm in de oven tot het opdienen.
  8. Serveer de blini’s met de koude kruidencrème.
Tip

De courgetteblini’s kunnen goed van te voren gemaakt worden. Bewaar de blini’s in een afgesloten doos in de koelkast tot gebruik. Warm de blini’s op in een ruime ovenschaal, 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Ook de kruidencrème kan van te voren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.

Kies voor kleine, stevige courgettes: deze bevatten weinig vocht en blijven iets knapperiger.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie