Coupelles met fruit en ijs

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen:
  2. 50 gram gesmolten boter voor de bakplaat, 4 bollen roomijs, verse vruchten zoals mango, physalis, aardbeien,...
  3. Deeg voor de korfjes (=coupelles):
  4. 150 gram suiker, 100 gram bloem, 3 eiwitten (75 gram)
  5. Bereiding: Meng het deeg voor de korfjes en laat enkele uren rusten.
  6. Vet met een kwastje een bakplaat licht in met de gesmolten boter. Rol het deeg uit, maak er 4 pannenkoekjes van en laat onder de grill bruinen en garen (niet te dicht leggen).
  7. Leg de pannenkoekjes over een drinkglas en laat afkoelen zodat je 4 korfjes bekomt. Werk vlug want eens afgekoeld worden ze hard en onhandelbaar.
  8. Was en versnijd het fruit. Doe een ijsbol in elke coupelle en garneer met fruit naar keuze.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?