Cottage Pie

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Fruit fijngenipperde wortelen en prei en knoflook uit de pers gedurende 2 min in hete olie.
  2. Voeg de bouillon, worcestersaus, champignons in plakjes en tomatenpuree bij. Laat 25 min stoven in open pan. Breng op smaak met P&Z. Pureer de aardappelen. Roer een roux met de boter, de bloem en de melk. Laat indikken, roer mosterd, eierdooiers en kaas onder de saus. Meng saus en puree. Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschotel.
  3. Bedek met een dikke laag puree. Zet de schotel 25 min in de oven op 200°C tot de puree goudbruin is

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door nelemaene op 06 november 2012 om 21u21

Is superlekker !!! Ik maak dit al heel lang, de kinderen zijn er gek op ( en de volwassenen niet minder ! ) Ik maak het niet alleen met gehakt, maar ook met overschotjes van kip, groenten, de rast van een lamsbout.....je kan er eigenlijk heel veel ' restjes' in kwijt ,is makkelijk dat je het op voorhand kan maken zodat je het maar in de oven te steken hebt als je wil eten. Ik heb er zelfs in diepvries zitten voor als het eens heel snel moet gaan, maak dan grote hoeveelheid van het vlees/groetenmengsel die onder de puree gaat . Dan hoef je enkel puree te maken, in oven en klaar !!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?