Cornish pasty

1 (1)
70 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil en was de aardappelen en snijd er dunne schijfjes van. Leg de aardappelschijfjes in het midden van het deeg.
  3. Schil en snijd de koolrabi in dunne plakjes en leg deze bovenop de aardappelen.
  4. Snijd het rundvlees in kleine stukjes en leg het bovenop de koolrabi.
  5. Snijd de uien in fijne ringen en schik ze bovenop het rundvlees en kruid het geheel met zout en peper.
  6. Maak de randen van het deeg een beetje nat met water om het beter te laten kleven. Breng de randen van het deeg naar elkaar toe en maak een mooi pakketje met de vulling in het midden. Roer de eidooier los met een scheutje water en bestrijk hiermee de deegpakketjes.
  7. Schik de deegpakketjes op een ovenplaat met een vel bakpapier.
  8. Bak de Cornish pasty gedurende 25 minuten in de oven op 200°C, verminder de temperatuur dan tot 180°C en laat nog eens 20 minuten bakken.
  9. Serveer met een frisse salade en dien op met pittige Engelse mosterd.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?