Cordon bleu met Italiaanse bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 4 cordons bleus
  3. 500 gr bloemkool
  4. 1,5 ui
  5. 250 gr wortelen
  6. 15 gr zachte of vloeibare margarine
  7. 220 ml ontvette groentebouillon
  8. 250 gr tomaten
  9. 2 koffielepels maïszetmeel
  10. 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  11. peper & zout
  12. Bereiding:
  13. Maak de bloemkool schoon. Verdeel ze in roosjes en kook ze beetgaar in een beetje koud water. Snij de ui in stukjes en de wortelen in dunne schijfjes. Verwarm de vetstof in een pan en fruit de wortelen en de ui erin zonder te kleuren. Overgiet met de bouillon en breng op smaak met peper en zout. Laat in een dichte pan 15 minuten sudderen. Voeg 5 minuten voor het einde de gepelde en in stukken gesneden tomaten toe. Bind een klein beetje van het kookvocht met het maïszetmeel. Laat de bloemkool uitlekken en overgiet ze met de groentesaus. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Bak ondertussen de cordons bleus zachtjes door. Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?