Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de coquilles even af en dep ze droog met keukenpapier. Rooster het sneetje brood circa 10 minuten in een oven van 160 graden. Vermaal het dan in de keukenmachine tot fijne kruimels ( of rol fijn in een stevig plastic zakje met een deegroller) Zet even opzij en maak dan de citroen saus.
  2. Verwarm de room met de citroenrasp en het sap van een halve citroen in een pannetje. Laat dit zachtjes 5 minuten trekken.
  3. Laat dan de klont roomboter in het roommengsel smelten en laat dit geheel even iets afkoelen.
  4. Klop er dan de eidooier door zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Bak het broodkruim knapperig in een beetje boter.
  6. Bak de coquilles in een hete koekenpan in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
  7. Schep wat saus in een schaaltje en leg er de coquille in. Werk af met wat gesnipperde platte peterselie en broodkruim en serveer direct

Tip

Geef als prachtig voorgerechtje 3 coquilles per schelp of schaaltje . Ik heb ooit eens coquilleschelpen op de kop weten te tikken. Alvorens het gerechtje te serveren heb ik de schelpen goed voorverwarmd.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 01 januari 2018 om 15u44

Deze saus is heerlijk bij veel soorten witvis. Heel gemakkelijk te maken en je kunt deze saus ook al van te voren maken en dan even kort opwarmen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?