Coquilles met saffraan-hollandaisesaus en lauwwarme venkel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd het apart. Halveer de venkelknol in de richting van de nerven. Snijd het harde puntige hart van de knol eruit en snijd de rest van de venkel in smalle reepjes.
  3. Snijd de coquilles elk in twee dikke plakken. Doe de saffraan in een eierdopje of heel klein schaaltje en giet er 1 el warm water bij. Een paar minuten laten staan.
  4. Bereiding
  5. Verwarm 2 el vloeibare margarine in een diepe pan zonder dat deze bruin wordt. Doe de reepjes venkel in de pan en voeg 1/2 kopje water en wat zout toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten stoven. (Eventueel tot het eten laten afkoelen en dan even opwarmen).
  6. Roer de geweekte saffraan met het gele water door de Hollandaisesaus en verwarm de saus vlak voor het eten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Bestrijk vlak voor het eten de bodem van een grilpan met 1 el vloeibare margarine, laat de pan heet worden en grill de plakjes coquille 1 minuut aan elke kant.
  8. Schep in het midden van 4 grote warme borden een bergje lauwwarme venkel. Leg de plakjes coquille er omheen. Schep kleine lepeltjes saus over de coquilles en leg hier en daar wat fijn venkelgroen. Geef de rest van de saus erbij. Direct serveren.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?