Coq au vin

2 (2)
150 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Neem een grote pot. Doe een beetje bakboter en een beetje olijfolie erin. Smoor het spek. Bestrooi de kip met peper en zout. Bak de stukken kip aan alle zijden 10 minuten in dezelfde pot. Blus de kip met de hele fles wijn. Snij de uien in stukken en doe ze in de pot. De laurierbladjes mogen er ook bij. Breng alles aan de kook. Als alles kookt zet je het vuur laag en laat alles 1u 45min sudderen. Zet wel een deksel op de pot. Als alles klaar is neem je de kip uit de pot en dik de saus aan. Als de saus dik is leg je de kip er terug bij.
  2. Dien zeer warm op!
  3. Lekker met kroketjes en met pruimen.
  4. Drink er zeker een goede Bourgogne bij

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?