Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 of 2 kilo kipstukken met bot bijv. borststukken (van goede kwaliteit)
  2. 1 kilo is ong. 8-9 stukken kip
  3. Boter
  4. 4 sjalotten
  5. 4- tenen knoflook
  6. 500 ml rode wijn
  7. 500 ml kippebouillion
  8. 1 bakje (kastanje) champignons
  9. 15/20 zilveruitjes
  10. 8 plakken bacon
  11. Parika stukken in alle kleuren
  12. zout/peper of kipkruiden
  13. Bereidingswijze
  14. Verhit op een matig vuur scheut boter in een grote koekenpan en bak de de gekruide kip in kleine porties ± 10 minuten totdat ze rondom bruin zijn.
  15. Haal de kip uit de pan en laat de stukken uitlekken op absorberend keukenpapier.
  16. Doe vervolgens de tenen knoflook; kopje vol zilveruitjes; de grof gesnipperde sjalotten; 8 plakjes bacon in een grote juspan en fruit deze, al roerend, 5 minuten totdat de uien goudkleurig zijn.
  17. Leg dan de kip erbij en schenk 500 ml rode wijn (liefst Bourgogne) en 500 ml kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook.
  18. Matig dan het vuur, doe er een deksel op en laat het koken totdat de kip gaar is.
  19. Voeg dan, na ± 1 uur (of 1 1/4 uur) 250 gram verse (kastanje)champignons in grove stukken toe, maal wat verse peper erboven en kook alles goed door (10 minuten.)
  20. Kruiden kun je naar smaak toevoegen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?