Recept 45**** (1 stem)

Coq-au-vin

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - pel de sjalotjes, bak ze, samen met de spekblokjes, gedurend 10 min op een middelhoog vuur, in 30 gr boter
  2. - zet even aan de kant
  3. - braad in dezelfde pan de stukken kip rondom aan, kruid met peper en zout en strooi er de bloem bij
  4. - schep goed om , voeg de cognac, de wijn en het kruidentuiltje toe
  5. - breng aan de kook, dek af, temper het vuur en laat 45 min zacht stoven
  6. - halveer de champignons, bak ze kort op een hevig vuur, in de rest van de boter
  7. - neem de stukken kip uit de pan
  8. - zeef de saus, doe de spekblokjes, de sjalotjes en de champignons bij de saus
  9. - kruid naar smaak met peper en zout
  10. - leg de stukken kip in de saus en laat nog heel even goed doorverwarmen
  11. - werk af met gehakte peterselie
  12. Lekker met aardappelen of rijst!

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door j.coudenys op 08 december 2009 om 20u08

Heel lekker, de kinderen aten het ook heel graag.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?