Coq au vin blanc

17 (17)
50 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout.
  2. Laat een pot warm worden op het vuur met daarin een scheutje olijfolie. Laat er dan een klontje Solo in uitsmelten. Leg de kip erin en laat langs 1 kant gedurende 5 minuten een mooi kleurtje krijgen. Draai dan de kip om en laat 5 minuten verder bakken op krachtig vuur. Zet dan het deksel op de pan en het vuur eronder zacht. Laat 10 minuten braden onder deksel. Draai dan de filets om en laat nog 10 minuten zacht verder garen.
  3. Haal de kip uit de pot.
  4. 4. Doe de in stukjes
  5. gesneden paddenstoelen in de pot, voeg de cognac toe en flambeer. Laat 3
  6. minuten bakken op hoog vuur, tot de cognac volledig verdampt is. Roer
  7. regelmatig.
  8. Voeg de gehakte sjalot toe en laat nog een minuut verder bakken op zacht vuur.
  9. Strooi de bloem uit over de champignons. Roer en laat nog een paar seconden bakken. Giet dan de gevogeltefond in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat voor de helft inkoken.
  10. Giet de witte wijn bij de saus. Laat 20 minuten zacht koken zonder deksel. Peper en zout de saus.
  11. Leg de kip in de saus en laat warm worden. Bestrooi met gehakte verse dragon en serveer.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door mazdamotje op 30 april 2016 om 16u28

Der staat helemaal niet in wat je met de cognac moet doen :-(. Ik veronderstel dat Roosje0477 toch wel eens gelijk zou hebben.

Gepost door Solo op 03 mei 2016 om 15u39

Bedankt voor jullie terechte opmerking Mazdamotje. Dat stapje hebben we inderdaad over het hoofd gezien in het recept. We hebben de bereiding aangepast, zodat jullie ten volle kunnen genieten van deze heerlijke stoofschotel.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?