Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereidingstijd : 40 minuten
  2. Bereidingstijd : 1 uur 30 minuten
  3. Benodigdheden : voor 6 personen
  4. 30 gr. boter , 1 eetlepel olie , 3 plakken bacon zonder zwoerd en fijnhakken , 12 kleine champignons , 1 fijn gesneden wortel , 1 ui in ringen gesneden , 2 kilo kip in stukken , 2 eetlepels brandy , ½ liter droge rode wijn , 185 ml kippenbouillon , 12 zure uitjes , 1 bouquet garni ( tijm,laurier,peterseliestengel), 2 eetlepels bloem , 2 eetlepels boter extra.
  5. Bereiding :
  6. Verhit de helft van de boter in een vuurvaste stoofpan van 2 ½ liter en fruit de zure uitjes 5-8 minuten ,totdat ze bruin zijn . Haal ze uit de pan en leg ze opzij . Doe de bacon en de champignons in de pan en bak het mengsel totdat de bacon bruin is . Haal het eruit. Verhit de resterende olie in de pan , voeg wortel en ui toe en fruit ze bruin . Haal eruit . Doe de stukken kip erin en braad ze 5 minuten aan , totdat ze goudkleurig zijn . Haal de pan van het vuur en roer de brandy erdoor . Voeg de wijn , bouillon , bouquet garni en het wortel – uimengsel toe .Zet het terug op het vuur , breng het aan de kook en zet dan het vuur laag . Doe het deksel op de pan en laat het 40 – 50 minuten sudderen , totdat de kip gaar is . Verwijder de kip en zeef de saus boven een kom . Gooi wortel , ui en het bouquet garni weg .
  7. Meng boter en bloem tot een papje . Doe de saus terug in de pan en roer het papje er langzaam door . Blijf roeren totdat de saus kookt en indikt . Doe de kip , uitjes , champignons en de bacon terug in de pan . Laat het 5 – 10 minuten pruttelen , of totdat alles door en door heet is . Serveer het met knapperig stokbrood .
  8. Let op : Zoals met elk recept is het altijd de moeite waard om te koken met de wijn die u erbij drinkt . Probeer bij dit recept eens een heerlijke cabernet sauvignon of een merlot.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?