Coq au vin 1

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereidingstijd : 40 minuten
  2. Bereidingstijd : 1 uur 30 minuten
  3. Benodigdheden : voor 6 personen
  4. 30 gr. boter , 1 eetlepel olie , 3 plakken bacon zonder zwoerd en fijnhakken , 12 kleine champignons , 1 fijn gesneden wortel , 1 ui in ringen gesneden , 2 kilo kip in stukken , 2 eetlepels brandy , ½ liter droge rode wijn , 185 ml kippenbouillon , 12 zure uitjes , 1 bouquet garni ( tijm,laurier,peterseliestengel), 2 eetlepels bloem , 2 eetlepels boter extra.
  5. Bereiding :
  6. Verhit de helft van de boter in een vuurvaste stoofpan van 2 ½ liter en fruit de zure uitjes 5-8 minuten ,totdat ze bruin zijn . Haal ze uit de pan en leg ze opzij . Doe de bacon en de champignons in de pan en bak het mengsel totdat de bacon bruin is . Haal het eruit. Verhit de resterende olie in de pan , voeg wortel en ui toe en fruit ze bruin . Haal eruit . Doe de stukken kip erin en braad ze 5 minuten aan , totdat ze goudkleurig zijn . Haal de pan van het vuur en roer de brandy erdoor . Voeg de wijn , bouillon , bouquet garni en het wortel – uimengsel toe .Zet het terug op het vuur , breng het aan de kook en zet dan het vuur laag . Doe het deksel op de pan en laat het 40 – 50 minuten sudderen , totdat de kip gaar is . Verwijder de kip en zeef de saus boven een kom . Gooi wortel , ui en het bouquet garni weg .
  7. Meng boter en bloem tot een papje . Doe de saus terug in de pan en roer het papje er langzaam door . Blijf roeren totdat de saus kookt en indikt . Doe de kip , uitjes , champignons en de bacon terug in de pan . Laat het 5 – 10 minuten pruttelen , of totdat alles door en door heet is . Serveer het met knapperig stokbrood .
  8. Let op : Zoals met elk recept is het altijd de moeite waard om te koken met de wijn die u erbij drinkt . Probeer bij dit recept eens een heerlijke cabernet sauvignon of een merlot.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?