Recept 25** (1 stem)

Condérijst

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ronde korrelrijst in koud water spoelen en laten uitlekken.
  2. Een kookpot inboteren.
  3. Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
  4. Gespoelde rijst, zout en de rest van de boter met melk mengen.
  5. Aan de kook brengen, regelmatig roeren met een spatel.
  6. Vanillestok verwijderen.
  7. Met boterpapier toedekken en met een deksel afsluiten.
  8. In een oven bij 200°C gedurende 35 minuten garen (zonder te roeren).
  9. Na volledige gaartijd griessuiker toevoegen en nog even doorkoken.
  10. Met een liaison binden en in een ijskoude terrine koud roeren.
  11. De rijst in met watergespoelde vormpjes (tulbandvorm) scheppen.
  12. Laten afkoelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?