use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cocotte met spinazie, radijs en forel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cocotte met spinazie, radijs en forel

Cocotte met spinazie, radijs en forel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 handvol jonge spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • geraspte nootmuskaat
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol radijsjes
  • 4 eieren
  • 1 plakje gerookte forel
  • 4 el gehakte bieslook
  • Extra:
  • 4 ramekins of ovenschaaltjes
  • diepe ovenschaal

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Breng water aan de kook.
  2. Vet de ramekins in met een beetje Solo. Verhit 1 el vloeibare Solo in een koekenpan, fruit de geperste knoflook en roerbak de spinazie kort. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Haal de spinazie uit de pan en verdeel over de ramekins. Doe de radijsjes in de pan en stoof ze 5 minuten. Verdeel de radijsjes over de ramekins. Strooi er de parmezaanse kaas over en breek een eitje over elke ramekin (zoals bij een spiegelei).
  4. Doe het kokend water in een diep bakblik en zet er de ramekins in. Zet ze zo 10-15 minuten au bain marie in de oven tot het eitje is gestold. Snijd de forel in fijne reepjes en snipper de bieslook.
  5. Haal de ramekins uit de oven en verdeel de forelreepjes en de bieslook erover.
Lekker met ‘broodsoldaatjes’

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.