Ingrediënten voor 4 personen
-
2 el Solo Vloeibaar
- 1 handvol jonge spinazie
- 1 teentje knoflook
- versgemalen peper
- zeezout
- geraspte nootmuskaat
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 handvol radijsjes
- 4 eieren
- 1 plakje gerookte forel
- 4 el gehakte bieslook
- Extra:
- 4 ramekins of ovenschaaltjes
- diepe ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180° C. Breng water aan de kook.
- Vet de ramekins in met een beetje Solo. Verhit 1 el vloeibare Solo in een koekenpan, fruit de geperste knoflook en roerbak de spinazie kort. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Haal de spinazie uit de pan en verdeel over de ramekins. Doe de radijsjes in de pan en stoof ze 5 minuten. Verdeel de radijsjes over de ramekins. Strooi er de parmezaanse kaas over en breek een eitje over elke ramekin (zoals bij een spiegelei).
- Doe het kokend water in een diep bakblik en zet er de ramekins in. Zet ze zo 10-15 minuten au bain marie in de oven tot het eitje is gestold. Snijd de forel in fijne reepjes en snipper de bieslook.
- Haal de ramekins uit de oven en verdeel de forelreepjes en de bieslook erover.
Tip
Lekker met ‘broodsoldaatjes’
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?