Recept 05 (0 stemmen)

cocolademousee

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Mix het eigeel in een kom met de poedersuiker wit en romig.
  2. Klop de Eiwitten stijf en klop de slagroom lobbig.
  3. Smelt de chocolade au-bain-marie (temperatuur 52 graden)
  4. Als de chocolade de temperatuur van 52 graden heeft doe de grand marnier en de eigeel erdoor en blijf roeren tot het geheel glad is. Doe de helft van de slagroom erdoor en ga langzaam mengen (steeds de chocolade van onderaf over de slagroom. Daarna hetzelfde met de tweede helft van de slagroom.
  5. Daarna langzaam ook in twee of drie delen het eiwit erdoor mengen.
  6. Storten in kleine kopjes en koel wegzetten.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie