Cocktail van zeevruchten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 125 gr. gepelde garnalen, 1 blikje krab, mayonaise, 4 grote Sint-Jacobsvruchten, gehakte peterselie, 12 gepelde reuzengarnalen, een geutje Engelse saus, 1 ½ ui, sap van 1 citroen, kruiden, laurier, tijm, 1 dl droge witte wijn, 1 ½ eetlepel wijnazijn, 1 kropsla.
  2. Bereiding: Pocheer de reuzengarnalen in de kruidenbouillon (water, azijn, zout, peper, cayennepeper, tijm, laurier, ui). Laten afkoelen. Pel ze. Pocheer de Sint-Jacobsvruchten even in de witte wijn, het citroensap, peper en zout. Laat afkoelen.
  3. Doe in de glazen de reepjes gesneden sla. Vul ze verder met de garnalen, de Sint-Jocobsvruchten, de krab en de reuzengarnalen. Versier met peterselie. Meng de overige fijngehakte peterselie met de mayonaise. Breng op smaak met weinig Engelse saus. Giet de saus over de zeevruchten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?