Cocktail van garnalen met Gruyère

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 1 komkommer, 100 gr. garnalen, 100 gr. gruyèrekaas, 1 krop sla, 1 dl mayonaise, 1 dl yoghurt, 1 theelepel suiker, 1 citroen, tomatenketchup, dille, zout en peper.
  2. Bereiding: Schil de komkommer en boor er met een parisiënneboor balletjes uit. Bestrooi deze met peper en zout en leg ze een uurtje op een vergiet, zodat het vocht er uit loopt. Intussen mengen we de yoghurt met de mayonaise door elkaar, onder toevoeging van de suiker en het sap van de citroen. Breng de saus op smaak met een flinke scheut ketchup, wat dille, zout en peper. Leg in de coupes een blaadje sla en daarop de balletjes komkommer en de garnalen. Snij de Gruyèrekaas in kleine in kleine stukjes en leg deze ook in de coupes. Schenk er een lepeltje saus over en serveer de cocktail met vers stokbrood en boter.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?