Recept 55***** (4 stemmen)

Cocktail op basis van Chardonnay Meerdael met gegratineerde oesters

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Roer de honing door het limoensap en verdeel dit mengsel over de champagneglazen. Schenk er de Chardonnay Meerdael bij en werk af met een takje verse munt.
  2. Open de oesters: leg ze in je ene hand op een handdoek en hou met je andere hand het oestermes vast. Maak de oester open en steek het oestervlees los.
  3. Schik wat limoenzeste op de oesters.
  4. Klop de eidooiers met de Chardonnay los in een pannetje. Zet op een zacht vuur en klop tot een dikke, schuimige massa. Kruid de sabayon met witte peper (geen zout, want de oesters zijn al wat zout van smaak).
  5. Schep de schuimige sabayon op de oesters.
  6. Werk af met een brandertje of zet kort onder de grill. 
Tip

Je kan de oesters serveren op een bedje van gestoofde spinazie. Stoof daarvoor wat gewassen bladspinazie in een beetje gesmolten Solo.

 

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Eliremco op 10 februari 2017 om 16u12

Ga ik zeker proberen.

Gepost door Solo op 22 februari 2017 om 11u33

Hoi Eliremco, zeker doen! We kunnen je garanderen dat het de moeite is ;)! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie