Cobbler met kersen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 115 gram boter
  • 380 gram kersen op sap
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 120 gram bloem
  • 220 gram kristalsuiker
  • 4 gram bakpoeder
  • 240 ml melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een grote ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  2. Laat de kersen uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kersen samen met 1 eetlepel bloem en
  3. 1 eetlepel kristalsuiker in een kom onder elkaar.
  4. Meng in een andere kom de bloem, de suiker en het bakpoeder droog onder elkaar. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag (enkele klonters zijn oke).
  5. Giet, zodra de boter in de ovenschaal volledig gesmolten is, het beslag erover. Zorg ervoor dat je zeker niet roert. Tijdens het bakproces lossen de ingrediënten helemaal in elkaar op.
  6. Verdeel de kersen er gelijkmatig over en bak de cobbler in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
  7. Strooi wat poedersuiker over de cobbler en serveer met verse slagroom of een bolletje ijs.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?