Recept 05 (0 stemmen)

Clafoutis van ananas

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de ananas uit blik uitlekken, hou 2 eetlepels sap apart. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng de bloem met de kokospoeder, bloemsuiker en een snuifje zout. Voeg er de losgeklopte eieren bij, de gesmolten boter, melk en de room aan toe. Roer goed. Laat 1/2 uur rusten. Bak de ananasplakjes in wat boter, strooi er nog wat bloemsuiker over en laat karamelliseren. Beboter 4 ovenschaaltjes en bestuif met bloem. Verdeel het deeg over de potjes, leg in elk schoteltje 2 plakjes ananas en zet ze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door nelemaene op 06 november 2012 om 19u25

Deze vond ik super voor wanneer je eens geen vers fruit in huis hebt ! Heb al met allerlei fruit geprobeerd ( ideaal om fruit dat blijft liggen op een super lekkere manier nog te gebruiken ! ) maar dit had ik nog niet geprobeerd..... Prima ideetje !!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie