Ingrediënten voor 8 personen
- 840 g halve abrikozen op siroop
- 65 g zelfrijzende bloem
- 100 g suiker
- 2 dl melk
- 4 eieren
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels amandelschilfers
- bloemsuiker
Bereidingswijze
- Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
- Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag , zonder vetstof.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.
- Klop de eieren , de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.
- Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.
- Giet het deeg over de abrikozen en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.
- Dien warm of lauw op.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?