Recept 55***** (4 stemmen)

Clafoutis met rundvlees, kerstomaten en broccoli

Dit is een recept van

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De oven op 160° voorverwarmen.
  2. Was de groenten.
  3. Verdeel de broccoli in kleine boeketten, maak de sjalot schoon en snij hem fijn.
  4. Maak 12 balletjes van het rundvlees, voeg een beetje zout en peper toe en leg ze opzij.
  5. Sauteer de broccoli en de sjalot gedurende 10 minuten met 1 soeplepel olijfolie en 20 cl water in een antikleefpan.
  6. Voeg de kerstomaten en de balletjes rundvlees toe wanneer het sap geabsorbeerd is en laat gedurende 2 minuten koken.
  7. Kruid met peper van de molen.
  8. Roer de eieren dooreen met een vork.
  9. Los het Knorr groentebouillonketeltje op in een kleine kookpot met de room.
  10. Leng de Maïzena aan in 5 cl melk en voeg samen met de parmezaankaas toe.
  11. Voeg toe aan de eieren en roer krachtig door elkaar. Kruid met peper.
  12. Leg de groenten en de vleesballetjes in een ovenschaal die u vooraf beboterd heeft.
  13. Giet het clafoutismengsel erop maar vul de ovenschaal tot 3/4 zodat de clafoutis tijdens het bakken niet over de rand zou uitsteken.
  14. Bak 30 minuten in de oven.
Tip

Dien warm of lauw met een groen slaatje op.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie