clafoutis met appelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg appelen
  • 150 g tarwebloem
  • 135 g boter solo
  • 110 g suiker
  • 5 el melk
  • 5 eieren
  • 5 zakjes vanillesuiker
  • 3/4 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Bloem, suikers en bakpoeder mengen.
  2. Kuiltje maken in de bloem voor de eieren en de melk.
  3. Boter smelten (microgolf 1 min 30).
  4. Met een borsteltje de bakvorm in boteren.
  5. Met bloem bestrooien.
  6. De rest van de boter bij het deeg doen.
  7. Appelen schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
  8. Onder het deeg mengen en in de vorm storten.
  9. Bakken in een oven op 180°C gedurende 40 min.
  10. De oven voorverwarmen is niet nodig, maar het mag.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?