Recept 55***** (2 stemmen)

Clafoutis à la lorraine

Dit is een recept van

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Bestrijk een ovenschotel met 20 gram zachte boter.
  3. Pel en snipper de ui en de rauwe ham.
  4. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtjes kleuren. Bevochtig met de witte wijn en laat 1 minuut pruttelen.
  5. Klop de eieren los. Klop er het maïszetmeel (losgeroerd met een beetje van de melk), de melk, de room en de kervel door. Kruid met een snuifje zout en peper.
  6. Voeg de ham en de ui aan de eieren toe. Roer en giet in de ovenschaal.
  7. Zet 30 minuten in de warme oven en serveer meteen.
  8. Tip: Je kan ook gedroogde tomaten, prei, spek, tonijn,.... toevoegen.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door nelemaene op 06 november 2012 om 19u29

Hiermee kan je altijd met ingredienten die je in huis hebt een snelle lekkere maaltijd maken, de kinderen vinden het superleuk om dit zelf te kunnen maken ( met hulp voor in -en uit ovenhalen !) en.... ze eten zo groenten die ze anders niet willen eten !!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?