Citroentaartjes

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Kneed voor het deeg de bloem met de blokjes boter, 50 gr suiker, snuifje zout en ongeveer 2 el water.
  2. Kneed het snel tot een glad deeg.
  3. Vorm een bol van het deeg en laat afgedekt 30 minuten rusten op een koele plaats.
  4. Vet kleine taartvormpjes (8 à 10 cm diameter, of grotere, dan heb je minder taartjes) in met solo vloeibaar.
  5. Verwarm de oven voor op 180°, zorg ervoor dat er onder- en bovenhitte is.
  6. Rol het deeg dun uit op een lichtjes bebloemd werkblad.
  7. Steek er cirkels uit die 1 cm groter zijn dan de vormpjes en leg ze in de vormpjes, druk de rand goed aan.
  8. Prik met een vork een paar keer in het deeg.
  9. Bak het deeg 8 minuten voor.
  10. Splits de eieren.
  11. Klop de eiwitten tot sneeuw met 15 gr suiker en zet op een koele plaats.
  12. Voeg een weinig suiker toe aan de gecondenseerde melk (naar eigen smaak), roer goed tot de suiker is opgelost.
  13. Klop de eierdooiers tot een luchtig schuimende crème.
  14. Roer er de melk en het citroensap door.
  15. Doe er tenslotte het maïszetmeel bij en meng goed.
  16. Verdeel de crème over de taartjes en bak ze 20 minuten in de warme oven.
  17. Haal de taartjes uit de oven.
  18. Doe het eiwit in een spuitzak en decoreer elk citroentaartje met eiwit.
  19. Zet de taartjes terug 5 à 10 minuten in de oven, tot het eiwit lichtjes bruin kleurt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?