Recept 45**** (3 stemmen)

Citroentaart met merengue

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Dessert & Zoetigheden

tijd
150 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. * Weeg alles zorgvuldig af
  2. * Pers de citroensap uit tot je 0,5 liter citoensap hebt ( wil je minder citroensmaak dan neem je minder citroensap en een deel water )
  3. * Breng het citroensap in een klein steelpannetje aan de kook
  4. * Giet de suiker voor de citroencrème er bij ( 300 g )
  5. * Laat het mengsel koken, blijf ondertussen roeren in het mengsel
  6. * Scheid de eieren en doe de dooiers in een schaal
  7. * Zet de eiwitten in de koelkast
  8. * Doe de dooiers in een mengkom en klop ze los
  9. * Doe de suiker voor de ruban ( 100 g ) bij de eidooiers
  10. * Klop met een garde ( of machine ) tot een luchtige massa ( het moet wit van kleur worden )
  11. * Voeg het puddingpoeder toe en klop met de garde tot het opgelost is
  12. * Schenk een deel van het warme citroensap er bij en klop met de garde
  13. * Schenk de inhoud van de mengschaal in de kookpot bij het warme citroensap
  14. * Breng op een zacht vuur aan de kook en klop met de garde
  15. laat het indikken tot een mooie crème
  16. * Giet de crème in een grote kom, en laat afkoelen in de koelkast ( leg een stukje huishoudfolie er boven op, zo voorkom je een 'velletje'
  17. * wrijf de binnenzijde van de bakvorm in met boter, schep er bloem in en schud goed heen en weer zodat heel de vorm bebloemd is.
  18. * verwarm de oven op 180°C voor
  19. * schik het kruimeldeeg in de bakvorm en snij het overtollige deeg af.
  20. * bak de bodem blind ( leg een bakpapier op het deeg, giet er daarna droge erwten of linzen over ).
  21. * bak de taartbodem gedurende 35 minuten
  22. * Verwijder alles en laat afkoelen.
  23. * Week de gelatine in koud water.
  24. * Doe enkele lepels van de koude citroencrème in het steelpannetje en warm op.
  25. * Voeg de gelatine hier aan toe en roer tot het is opgelost
  26. * Giet dit mengsel terug bij de koude citroencrème
  27. roer goed met een spatel
  28. * Schenk de room in een mengkom en klop deze luchtig tot yoghurt dikte
  29. * spatel al de room voorzichtig door de citroencrème.
  30. * Doe de citroencrème op de taartbodem en laat 2uur afkoelen in de koelkast
  31. * Neem de eiwitten uit de koelkast.
  32. * Weeg de juiste hoeveelheid af.
  33. * Doe de eiwitten in een keukenrobot of gebruik een klopmixer.
  34. * Begin te mixen en voeg beetje bij beetje de suiker toe tot er een wit schuim is ontstaan. De merengue is klaar als je een beetje merengue tussen de vingers neemt en je geen korreltjes suiker meer voelt.
  35. * Spatel het schuim op de afgewerkte taart, maak lobbige pieken
  36. geef het een mooi kleurtje door een gasbrander te gebruiken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie