Citroencheesecake met rood fruit

Ingrediënten voor 12 personen

  • Solo Light
  • 500 gram roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 halve citroen
  • 4 eieren
  • 150 gram tarwebiscuit
  • 75 gram lange vingers
  • 50 gram roomboter
  • 300 gram rood fruit
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Maal de tarwebiscuits en lange vingers fijn
  3. Smelt de room met Solo. Meng de gesmolten Solo met de koekkruimels.
  4. Vet de springvorm in. Doe het koekkruimelmengsel op de bodem van de springvorm. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
  5. Rasp de schil van de citroen en per hem uit
  6. Mix in een kom roomkaas, creme fraîche, citroenrasp, citroensap, witte basterdsuiker, vanillesuiker, eieren en een snufje zout tot een luchtig mengsel.
  7. Schenk het mengsel op de koekjesbodem. Bak de taart in ruim een uur gaar en goudbruin.
  8. Meng het diepvriesfruit, aardbeien, balsamicoazijn en poedersuiker. Laat het minstens een uur marineren.
  9. Laat de taart afkoelen. Serveer de taart met de fruit en eventueel witte chocoladeflinters.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door conny hanssen op 23 augustus 2010 om 13u15

goeiedag gaetane, staat er geen fout in dit recept?nml. smelt de room met solo,bedoelt je gewoon smelt de solo?ik wil deze taart graag maken, kun je dit even verduidelijken,groetjes

Gepost door epona1986 op 16 november 2012 om 15u50

de room = de roomboter veronderstel ik

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?