Citroencake

Deze zalige citroencake overgiet je met een lekker laagje glazuur: een eenvoudig extraatje dat je gebak helemaal afmaakt. Smakelijk!

15 (15)
25 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de Solo en de poedersuiker tot het geheel luchtig wordt. Voeg daarna een voor een de eierdooiers toe en blijf kloppen.
  3. Klop het eiwit tot schuim.
  4. Voeg eerst de bloem en het bakpoeder toe en vervolgens het opgeklopte eiwit. Meng het geheel voorzichtig.
  5. Wanneer alle ingrediënten goed vermengd zijn, voeg je het citroensap en de citroenzeste toe. Giet het beslag in een middelgrote bakvorm en laat 1 uur bakken.
  6. Glazuur: breng 3 eetlepels melk en 1 eetlepel Solo samen aan de kook. Voeg 130 g poedersuiker toe en 3-4 eetlepels citroensap.
  7. Bedek de afgekoelde cake met het glazuur.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door anick op 21 mei 2021 om 16u42

Wat een teleurstelling, ik dacht gauw eens een cake ineen zetten, viel me dat tegen. Toen ik bij de reacties ging kijken, wist ik wat er mis was. De hoeveelheid bloem klopt niet!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?