Recept 45**** (13 stemmen)

Citroencake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
85 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de Solo en de poedersuiker tot het geheel luchtig wordt.
  2. Voeg daarna een voor een de eierdooiers toe en blijf kloppen.
  3. Klop het eiwit tot schuim.
  4. Voeg eerst de bloem en het bakpoeder toe en vervolgens het opgeklopte eiwit. Meng het geheel voorzichtig.
  5. Wanneer alle ingrediënten goed vermengd zijn, voeg je het citroensap en de citroenzeste toe. Giet het beslag in een middelgrote bakvorm en laat 1 uur bakken.
  6. Glazuur: breng 3 eetlepels melk en 1 eetlepel Solo samen aan de kook. Voeg 130 g poedersuiker toe en 3-4 eetlepels citroensap. Bedek de afgekoelde cake met het glazuur.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Decuypere op 04 januari 2017 om 16u35

Er moet iets verkeerd zijn met het gewicht van de bloem. Toch veel te veel !

Gepost door Solo op 10 januari 2017 om 18u03

Dag Guy en Odette, bedankt om dit op te merken. Er is inderdaad een foutje geslopen in de hoeveelheid bloem. We hebben dit aangepast naar 270 gram :) Nog een fijne dag verder! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie