Recept 45**** (2 stemmen)

Citroencake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Taart & gebak

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm ( 20 cm doorsnede ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  2. Zeef de bloem boven een grote mengkom en roer de suiker erdoor .
  3. Meng in een andere kom de eieren , de zure room , het citroensap , de zeste en de olie , voeg dit bij de droge ingrediënten en meng goed dooreen .
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de cake een 50 tal min in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij mooi gerezen is en goudbruin ziet .
  5. Roer voor de siroop de poedersuiker en het citroensap in een steelpannetje door elkaar , verwarm op een zacht vuur tot het begint te borrelen en een stroperig wordt .
  6. Prik gaatjes in de bovenkant van de cake zodra de cake uit de oven is dan bestrijk je de cake met de siroop , laat afkoelen in de vorm .
  7. Eet smakelijk :)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie