Ingrediënten voor 6 personen
- 250 gram zachte boter
- 250 gram suiker
- 250 zelfrijzende bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 soeplepel marachinokersen
- 2 soeplepels gekonfijte sinaasappel
- zeste van 1 citroen
- sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- meng de suiker en de eieren tot een gladde massa
- voeg er de boter aan toe en goed mengen
- daarna de bloem toevoegen en goed mengen
- dan er de zeste en citroensap aan toe voegen
- de gekonfijte sinaasappel en marachinokersen toevoegen
- bakken op 160° gedurende 1 uur
- een saté prikker insteken en als die zuiver is dan is de cake klaar
- meng citroensap en bloemsuiker tot een gladde massa
- giet over de afgekoelde cake en laar opstijven
Tip
op de citroenglazuur kun je eventueel nog zeste of marachinokersen toevoegen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?