Recept 15* (1 stem)

Citroen-yoghurttaartje met appel

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt.
  2. . Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!
  3. Hulpmiddelen
  4. Springvorm 26 cm doorsnede
  5. mixer of keukenmachine
  6. Voorbereiding
  7. Springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
  8. Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
  9. Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.
  10. Bereidingswijze
  11. Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden) Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen. Eieren één voor één erdoor roeren.
  12. Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.
  13. Deeg in de springvorm verdelen.
  14. Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.
  15. Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.
  16. Serveertips
  17. Lekker bij koffie en thee.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door caro123 op 07 maart 2014 om 10u50

Heerlijk zachte cake!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie