Citroen-kwarktaart

Ingrediënten voor 12 personen

  • 100 gr roomboter
  • 175 gr volkorenbiscuits
  • olie
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 400 gr kwark (16% vet)
  • 500 ml karnemelk
  • 125 gr suiker
  • 2 el citroensap
  • 100 gr slagroom
  • plastic zakje

Bereidingswijze

  1. - smelt de boter
  2. - doe de biscuits in een plastic zakje en sluit het goed af, gebruik een deegrol om de koekjes fijn de malen
  3. - houd 25 gr van de koekkruimels apart en giet de gesmolten boter al roerend door de overige 150 gr koekkruimels
  4. - vet de bodem van een springvorm (26cm doorsnede) in met een beetje olie
  5. - verdeel de kruimelmassa over de bodem en druk deze goed aan, laat dit ca 1 uur koud staan
  6. - week de blaadjes gelatine in koud water, meng de karnemelk, de kwark en de suiker met de handmixer door elkaar totdat de massa mooi glad is
  7. - schep vervolgens het citroensap erdoorheen, knijp de gelatine uit in een steelpan en smelt deze op laag vuur, roer 3-4 el van de kwarkcrème goed door de gelatine en schep dit mengsel door de rest van de crème
  8. - zet het geheel ca 15 minuten koud weg tot het begint te geleren
  9. - klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door de kwarkcrème
  10. - verdeel de crème over de taartbodem en zet het geheel opnieuw minstens 5 uur koud weg
  11. - neem de springvorm weg en druk de bewaarde koekkruimels tegen de zijkant van de taart

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?