Citroen-kwarktaart

Ingrediënten voor 12 personen

  • 100 gr roomboter
  • 175 gr volkorenbiscuits
  • olie
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 400 gr kwark (16% vet)
  • 500 ml karnemelk
  • 125 gr suiker
  • 2 el citroensap
  • 100 gr slagroom
  • plastic zakje

Bereidingswijze

  1. - smelt de boter
  2. - doe de biscuits in een plastic zakje en sluit het goed af, gebruik een deegrol om de koekjes fijn de malen
  3. - houd 25 gr van de koekkruimels apart en giet de gesmolten boter al roerend door de overige 150 gr koekkruimels
  4. - vet de bodem van een springvorm (26cm doorsnede) in met een beetje olie
  5. - verdeel de kruimelmassa over de bodem en druk deze goed aan, laat dit ca 1 uur koud staan
  6. - week de blaadjes gelatine in koud water, meng de karnemelk, de kwark en de suiker met de handmixer door elkaar totdat de massa mooi glad is
  7. - schep vervolgens het citroensap erdoorheen, knijp de gelatine uit in een steelpan en smelt deze op laag vuur, roer 3-4 el van de kwarkcrème goed door de gelatine en schep dit mengsel door de rest van de crème
  8. - zet het geheel ca 15 minuten koud weg tot het begint te geleren
  9. - klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door de kwarkcrème
  10. - verdeel de crème over de taartbodem en zet het geheel opnieuw minstens 5 uur koud weg
  11. - neem de springvorm weg en druk de bewaarde koekkruimels tegen de zijkant van de taart

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?