Recept 05 (0 stemmen)

Citroen-kwarktaart

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - smelt de boter
  2. - doe de biscuits in een plastic zakje en sluit het goed af, gebruik een deegrol om de koekjes fijn de malen
  3. - houd 25 gr van de koekkruimels apart en giet de gesmolten boter al roerend door de overige 150 gr koekkruimels
  4. - vet de bodem van een springvorm (26cm doorsnede) in met een beetje olie
  5. - verdeel de kruimelmassa over de bodem en druk deze goed aan, laat dit ca 1 uur koud staan
  6. - week de blaadjes gelatine in koud water, meng de karnemelk, de kwark en de suiker met de handmixer door elkaar totdat de massa mooi glad is
  7. - schep vervolgens het citroensap erdoorheen, knijp de gelatine uit in een steelpan en smelt deze op laag vuur, roer 3-4 el van de kwarkcrème goed door de gelatine en schep dit mengsel door de rest van de crème
  8. - zet het geheel ca 15 minuten koud weg tot het begint te geleren
  9. - klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door de kwarkcrème
  10. - verdeel de crème over de taartbodem en zet het geheel opnieuw minstens 5 uur koud weg
  11. - neem de springvorm weg en druk de bewaarde koekkruimels tegen de zijkant van de taart

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie