Recept 55***** (4 stemmen)

Churros ( spaanse beignets)

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Water met zout aan de kook brengen.
  2. Doe ondertussen de bloen in een kom.
  3. Eens het water kookt, voegt u deze bij de bloem en mengt u snel en goed tot u een glad deeg bekomt (zonder brokken).
  4. Kleine tip, meng met een houten lepel en NIET met een klopper.
  5. Verhit olie (frituur bv) op max temperatuur.
  6. Doe het deeg in een deegspuit ( decoratiemond naar eigen keuze), en spuit uw deeg in uw olie ( lengte van de churros kan u ook zelf bepalen).
  7. Draai deze af en toe om.
  8. De churros zijn klaar als ze goudbruid zijn en blijven drijven.
  9. Haal ze eruit en leg ze op een bord met keukenpapier.
  10. Voor meerdere of mindere churros hoeft u enkel ingredienten te verdubbelen of te verminderen.Zorg er alleen voor dat het aantal bloem indentiek hetzelfde is als uw water.
  11. U kan deze eventueel bestrooien met suiker.
  12. Zeer lekker met warme choco.

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Monique_14 op 27 juni 2011 om 15u00

Wat een vergissing van mij!! Mijn reactie was bedoeld voor VL, ik hoop dat de brandwonden geen litekens nalaten!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie