Recept 05 (0 stemmen)

Chow Mein Speciaal

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gezond gewicht

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Bereidingswijze

  1. Kook de mie en water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak er de knoflook, gember en chilipeper in.
  3. Schep er de lap cheong (of alternatief); kipfilet, garnalen en sperziebonen door.
  4. Roerbak nog ongeveer 2 minuten op een hoog vuur of tot de kip en de garnalen gaar zijn. Schep het mengsel in een kom en zet weg.
  5. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok. Doe er vervolgens de sojascheuten, en bieslookpijpjes in en roerbak beide 1 tot 2 minuten.
  6. Schep er de mie door en breng het geheel op smaak met sojasaus, oestersaus en wat peper en zout.
  7. Voeg het garnalenmengsel toe. Laat alles doorverwarmen en voeg de sesamolie toe.
  8. Garneer met de lenteuitjes en de verse korianderblaadjes.
Tip

Lap cheong is een speciaal in de lucht gedroogde Chinese worst. Gebruik als lap cheong niet verkrijgbaar is naar keuze blokjes ham, chorizo of salami.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?