Chow Mein met schelpdieren (wokken)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 250 gr. dunne mie, ½ groene schoongemaakte paprika, ½ rode schoongemaakte paprika, 1 eetlepel olie, ½ knoflookteentje, 2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes, 1 cm geschilde en gehakte verse gemberwortel, 150 gr. verse mosselen (zonder schelp), 100 gr. verse kokkels (zonder schelp), 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 2 eetlepels lichte sojasaus of vissaus, zout, witte peper uit de molen.
  2. De Kokkel (Cerastoderma edule; veelgebruikt synoniem: Cardium edule) is een in zee levende tweekleppige weekdiersoort. Andere namen zijn 'Eetbare Hartschelp' of 'Kokhaan'.
  3. Bereiding: Kook eerst de mie met wat zout en volg de aanwijzingen die op de verpakking staan aangegeven. Doe de mie in een vergiet en laat er rijkelijk koud water over stromen zodat het niet gaat plakken.
  4. Snij van de halve paprika’s zeer dunne reepjes. Verhit de olie in de wok en bak knoflook, gember, lente-ui en paprika even zachtjes aan. Doe er de mosselen, kokkels, wijn of sherry en sojasaus bij en laat alles even heet worden. De schelpdieren zijn in 1 minuut gaar. Tot slot de mie in de wok doen, al omscheppend heet laten worden en meteen serveren.
  5. Variatie: u kunt ook voor garnalen of andere schaaldieren kiezen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?